Sam Peters - Zevenheuvelenloop - Oogmelanoom onderzoek Bontius - LUMC

Sam Peters

( Member of team: Sam Peters - Zevenheuvelenloop - Oogmelanoom onderzoek Bontius - LUMC )

Closed You can't donate anymore
from € 1.000 (659%)

Mijn naam is Sam, 41 jaar, getrouwd met Annemarie en vader van 3 kids (Hugo 12 jaar, Carice 10 jaar en Isolde 9 jaar). Deze zomer heeft onze wereld even behoorlijk op zijn kop gestaan. Twee dagen voordat we op vakantie naar Florida zouden vertrekken kregen we het slechte nieuws te horen dat ik een kwaadaardige tumor in mijn oog had, een oogmelanoom. Ineens zaten we in een heel ander soort rollercoaster dan we hadden gewild. De weken die volgden stonden in het teken van ziekenhuisbezoeken: van Rijnstate, naar Radboud naar LUMC. Na een paar weken werd duidelijk dat er a) voor nu geen uitzaaiingen te zien waren (hoera!), maar b) mijn oog moest worden verwijderd omdat de tumor te groot was en om mijn oogzenuw heen zat, waardoor een oogbesparende behandeling er niet in zat. 19 augustus ben ik geopereerd in het LUMC en is mijn oog (en daarmee de tumor) verwijderd. Dat is allemaal erg goed gegaan en ook het herstel verliep voorspoedig.
Helaas is de kans op uitzaaiingen bij oogmelanoom erg groot, ook wanneer de tumor is verwijderd. Dat komt omdat er mogelijk al slechte cellen zijn ontsnapt in de periode dat de tumor er heeft gezeten.
Inmiddels weten we dat de tumor die ik had in de 'laag-risico-groep' valt, waardoor we een stuk opgeluchter kunnen ademhalen. Dit betekent dat er een geringe kans is op uitzaaiingen. Helaas zijn er ook veel oogmelanoom patiënten die moeten leven in de wetenschap dat zij in de ‘hoog-risico-groep’ vallen of bij wie al uitzaaiingen zijn geconstateerd. Wat veel mensen niet weten is dat er nog geen goede behandelmethoden zijn gevonden voor uitgezaaid oogmelanoom. En dat betekent eigenlijk zoveel als: sorry, we proberen wat dingen uit, maar houd er rekening mee dat er een grote kans is dat je dit niet overleeft...gelukkig gaan de ontwikkelingen de laatste jaren snel. Er zijn allerlei nieuwe vormen van onderzoek die hoopgevend zijn. De groep patiënten met (uitgezaaid) oogmelanoom om dit bij te testen is alleen erg klein, omdat de ziekte maar zo weinig voorkomt.
Daarom is het van essentieel belang dat er onderzoek wordt gedaan, zodat mensen met oogmelanoom niet meer in angst hoeven te leven dat wanneer er zich uitzaaiingen manifesteren, er eigenlijk geen goede behandeling mogelijk is.
Daarom willen wij ons inzetten om geld op te halen voor onderzoek naar de behandelmethoden voor patiënten met oogmelanoom. Bij het LUMC vindt dit onderzoek plaats. Elke dag zetten gedreven artsen en onderzoekers zich in om ernstige ziektes dichterbij genezing te brengen. De Bontius Stichting ondersteunt bij het werven van aanvullende financiering voor het wetenschappelijk onderzoek van het LUMC.

Wij willen dit onderzoek steunen op de volgende manier:
Ik loop met mijn gezin mee aan de Zevenheuvelennacht. Dat is een avondloop van 7 kilometer op 16 november aanstaande. We zijn al flink aan het trainen, want 7 kilometer is niet niks, zeker voor onze kids van 9, 10 en 12 jaar.
Inmiddels zijn er meer familieleden en vrienden die mee willen lopen (aan de Zevenheuvelennacht of de reguliere Zevenheuvelenloop van 15 kilometer) voor dit goede doel! Dat vinden we fantastisch :-) Samen vormen wij het team "Sam Peters - Zevenheuvelenloop - Oogmelanoom onderzoek Bontius - LUMC". We hopen natuurlijk dat ook jij ons wilt sponsoren.

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
29-08-2020 | 13:12 Beste Sam, je zus Maddy is een naaste collega van mij, via haar heb ik je verhaal gehoord. Veel succes en sterkte, hartelijke groeten Mireille
06-01-2020 | 21:29
30-11-2019 | 19:03 Ik doneer omdat ik vader Paul ken en omdat mijn beste vriendin Sabien 13 jaar geleden aan deze rotziekte is overleden.
24-11-2019 | 11:06
16-11-2019 | 23:44